Wat is een Marketing Technologist?

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende beroepen in verschillende industrieën waar jij onderdeel uit van kan maken en dan kom je ‘Marketing Technologist’ tegen. Laat me je even dit vertellen, als Marketing Technologist gaat er een hele nieuwe wereld open. De wereld van data en hoe dat deze gemanipuleerd kan worden … door jou!

Als Marketing Technologist ga je aan de slag met grote hoeveelheden ruwe gegevens en je gaat hier in op zoek naar zinvolle informatie of nieuwe inzichten. Zo kan je  bijvoorbeeld de winsten van een webshop laten stijgen. Aan de hand van deze inzichten, zetten we een verhaal achter deze data om mensen te overtuigen. Nu kan de data-analist aan het werk om data trends in beeld te brengen en deze op te volgen. Je kan dan als data-storyteller of data-visualist je inzichten  over deze data vertalen naar een visueel aantrekkelijk en begrijpbaar verhaal. Een visueel verhaal kan je heel breed zien, denk maar aan  infographics, promo filmpjes …

Om op een besluit uit te komen, je hebt dus een grote waaier van functies waar je in terecht kan komen. Dit kan zijn van heel technisch tot het commerciële, alles met enorm veel doorgroeimogelijkheden.

Dus wil je in een nieuwe spannende wereld stappen van data? Bekijk dan zeker de opleiding Information Management & Security van de hogeschool Thomas More. Marketing Technologist is een onderdeel van deze opleiding.

Oh ja, hou zeker ook onze Facebook pagina in het oog voor meer informatie over deze opleiding en kom zeker ook eens langs tijdens de opencampusdag op 23 april.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.