Audi en Part-Time Scientists trekken naar de maan

Het lijkt een raar idee, auto’s die op de maan rijden. Maar als het van Audi afhangt, zou dit volgend jaar al realiteit zijn. In samenwerking met een groep Duitse wetenschappers zijn ze bezig met de ontwikkeling van de Audi Lunar Quattro.

Audi Lunar QuattroDeze auto’s (ze willen er om te beginnen twee produceren) zouden dienen om naar de “maan-buggy” van de Apollo 17 missie te zoeken. De “maan-buggy” is een andere naam voor één van de rijdende delen van Apollo 17. Momenteel is dit deel zoek maar ze hopen met behulp van de auto’s de buggy te lokaliseren. Makkelijk zal dit niet zijn want de buggy is sinds 1972 achtergelaten.

De Audi Lunar Quattro zou een topsnelheid halen van 3.5 km/uur. Hij zal ook uitgerust worden met verschillende camera’s zodat wetenschappers hier op aarde de avonturen van de auto zouden kunnen meevolgen.

Project gefinancierd door particulieren

Het project is geleid door Robert Böhme, teamleader van de Duitse start-up Part-Time Scientists. Audi staat de groep bij door het verschaffen van expertise omtrent vierwielaandrijving (quattro-technologie), het gebruik van aluminium voor de constructie en de elektrische aandrijving van de rover.

Google Lunar XPRIZE

Met dit project doen Part-Time Scientists en Audi mee aan de Lunar XPRIZE. Dit is een door particuliere teams geleide maanrace gesponsord door Google. Hiermee wil Robert Böhme laten zien wat de kracht van het uitwisselen van informatie kan betekenen. Door het gebruik van open source is een gewone groep mensen aan het proberen om een rover naar de maan te sturen. En het ziet ernaar uit dat ze er samen met Audi en SpaceX gaan in slagen ook.

Alien: Covenant

De maanrover zal binnenkort ook op het witte doek verschijnen. In de nieuwe film uit de Alien reeks geregisseerd door Ridley Scott zal de rover te zien zijn. Audi heeft namelijk een contract met Twentieth Century Fox. De presence van de maanrover mede ontwikkeld door Audi is een manier om te laten zien dat technologie bij Audi nog steeds centraal staat.

Niet goedkoop

Om de auto’s naar de maan te sturen heeft Audi de handen in elkaar geslagen met SpaceX het bedrijf van Teslabaas Elon Musk. Aan de lancering alleen al zou een prijskaartje van maar liefst 100 miljoen Britse pond hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.