Jasna Rokegem is een mode pionier

Jasna Rokegem, oftewel Jasna Rok, is een Antwerpse modeontwerpster met een passie voor technologie. Ze combineert mode met nieuwe technologieën wat leidt tot een stijl die er tussenuit springt. Ze vond de klassieke catwalks achterhaald en maakt met haar kledingstijl een statement dat er met mode en technologie wel veel valt te experimenteren.

Jasna Rokegem

Jasna Rokegem

Als klein meisje wou Jasna oftewel een business vrouw worden of een modeontwerpster.
Vandaag realiseert ze dat je eigenlijk beide moet zijn. Daarom is ze na haar modeopleiding de opleiding internationaal ondernemen gaan volgen aan de Thomas More. Ze is opgegroeid in een gezin waarbij de vader een mecanicien was. Jasna zag hem altijd werken met technologie wat haar aanzette om ook te werken met technologie.
Vandaag de dag maakt ze ‘smart kleren’ die interactief zijn. Zo heeft Jasna kledij ontwikkeld die zijn vorm kan aanpassen aan de hand van jouw emotietoestand. Als je bijvoorbeeld schrik hebt gaat dit kledingstuk zich anders vormen dan wanneer je gelukkig bent en open. Jasna heeft ook een accessoire ontwikkeld waarmee je jouw brein kan oefenen om beter te focussen. Want het brein is net zoals een spier die getraind moet worden. Verder heeft ze nog een hele andere unieke modecollectie.

Jasna vindt dat meisjes niet vies moeten zijn van technologie. Het opent steeds nieuwe werelden en is fijn om mee te experimenteren. Het beeld dat technologie enkel iets is voor mannen klopt niet, dat beeld is ons enkel opgelegd.  We gaan nu naar een wereld zonder dit clichébeeld, waar er ruimte is voor iedereen. Als je hierover meer wil weten bezoek je zeker eens de site van Jasna Rok om haar nieuwste collectie te bekijken.

Kom ook zeker eens naar een van de  infodagen van Informatiemanagement op zaterdag 27 juni of woensdag 2 september. Daar kan je rustig praten met de docenten én met de studenten om zo een goed beeld te krijgen van de opleiding Informatiemanagement.

Geschreven door Arne Hoefkens

Jasna Rokegem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.