Waarom zouden meisjes wel voor ICT moeten kiezen?

“ICT is iets voor nerds, asociale bleke jongens al of niet met bril en gekleed met een zwart t-shirt, al of niet met een of andere gruwelijk monster er op”

Gelukkig is er ook een heel andere, meer vrouwelijke kant, zoals bv. Apple laat zien met zijn stijlvolle aanpak.

Meisjes en vrouwen vormen ruwweg de helft van de bevolking, maar binnen ICT zou slechts 10% van de studenten vrouwen zijn en in andere “STEM”-richtingen zoals ingenieur is het dikwijls nog “erger”.

Vroeger waren technologie en gadgets eerder iets voor jongens in jonge en oudere versie. Zeker sinds de smartphone ligt dit helemaal anders ! De oude Nokia-bakstenen zijn lekker vintage en smartphones zijn er in alle kleuren en smaken. Je kan ze tegenwoordig ook nog eens personaliseren.  Ook voor wearables zijn er hoog gespannen verwachtingen  in de richting van de vrouwelijke helft van de bevolking.  Wie weet beter wat meisjes op dit vlak willen, dan wie zo’n meisje geweest is ?

Van een tijd met saaie programma’s en domme games evolueerde het naar hippe Apps

Ook hier zorgt de smartphone voor een doorbraak, zeker door de mogelijkheden om foto’s te maken.  Kijk in de krantenwinkel maar eens in het rek van de damesbladen en vergelijk die met een aantal populaire apps  bij  meisjes en vrouwen zoals Instagram en Pinterest … Ook kletsen met je vriendinnen doe je nu via bv Messenger en WhatsApp. Waarom zou je als meisje niet zorgen voor een extra “female” touch voor een app of iets ontwikkelen dat nog beter aan je wensen voldoet?

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen voor meisjes en vrouwen om voor een ICT- of technologische richting te kiezen, maar die kunnen jullie lezen in het vervolg van deze artikelenreeks !

Geschreven door Luc Caenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.